Lehtimäellä viihdytään!

Bussinkuljettajan työ on asiakaspalvelua  ja vaihtelevia maisemia!

 Toni Lehto (38) ja Henri Laakkonen (33) päätyivät Lehtimäelle linja-autonkuljettajiksi ilman suuren luokan suunnitelmia. Vaihteleva työ asiakkaiden parissa ja hyvä työllisyystilanne houkuttelivat alalle. Nyt molemmilla on takana tuhansia ajokilometrejä ja upeita retkikohteita erilaisten ryhmien kanssa.

Toni Lehto on ollut Lehtimäen palveluksessa puolisentoista vuotta pyöriteltyään aiemmin rekan rattia tavaraliikenteessä. Henri Laakkonen aloitti Lehtimäellä noin 12 vuotta sitten, pian armeijasta päästyään. Molemmat ajavat Lehtimäen tilausajoja, Henri myös paikallisliikenteen linja-ajoja.

Tilausajoissa asiakasryhmät vaihtelevat kausittain. Kesällä ajetaan pääasiassa risteilyajoja satamista. Talvisin tilausajot keskittyvät koululaisryhmien retkiin ja vierailuihin, paljon kuljetetaan myös urheilujoukkueita vieraspeleihin ja turnauksiin. Kotimaassa pisimmät ajot suuntautuvat pohjoiseen aina Jäämeren rannalle asti. Tonilla on paljon ajoja myös rajojen ulkopuolelle Moskovaan. Työmatkat ovat olleet pisimmillään reilun viikon mittaisia.

Oma asenne ratkaisee – nauru pidentää ikää ja työuraa

Työ on paljon muutakin kuin matkustajien kuljettamista reittien, aikataulun ja tilauksen mukaan. Kuljettajan työ on ennen kaikkea asiakaspalvelua.

– Kaikki tehdään, mitä hyvään asiakaspalveluun kuuluu. Kuljettaja on matkanjohtaja, opas, laukkujen kantaja ja seuramies. On tullut purettua myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelikasseja ja laitettu luistimia pukukoppien naulaan, kertoo Toni.

– Koko homma on omasta asenteesta kiinni. Vaativienkin asiakkaiden kanssa pärjää joustavuudella, rauhallisuudella, huumorilla ja hyvillä hermoilla, jatkaa Henri.

Kahta samanlaista päivää ei ole

Miehet ynnäävät työnsä hyviä puolia. Esiin tulevat työn vaihtelevuus, kiinnostavat matkakohteet ja erilaiset asiakasryhmät nuorista senioreihin. Kuljettajat pääsevät työnsä puolesta paikkoihin, mihin ei muuten tulisi mentyä. Asiakkaiden kanssa nautitaan esimerkiksi monista hienoista kulttuuri- ja urheilutapahtumista. Kuljettajien mukaan reissusta on aina mukava palata kotiin, mutta pian huomaa jo odottavansa uutta.

Luotettava kuljetuskumppani ja työnantaja

Kuljettajat kiittävät ison, tunnetun kuljetusyhtiön tarjoamaa varmuutta ja luotettavuutta. Palkka vastaa tehtyä tuntimäärää, ja palkka on tilillä varmasti palkkapäivänä. Lehtimäki myös maksaa kuljettajien koulutukset ja koulutuspäiviltä korvauksen, mikä ei alalla ole itsestään selvää. Tärkeää on sekin, että kalustosta pidetään hyvää huolta. Uudet Premium-bussit ovat hienoja ajaa ja tarjoavat asiakkaille lisää matkustusmukavuutta. Kaikkiaan Lehtimäki koetaan kehittyväksi ja luotettavaksi taloksi, jota voi hyvin suositella työpaikkana muillekin.

Perisuomalaisten miesten tavoin nämä miehet eivät turhia kehusanoja viljele, mutta aito tyytyväisyys paistaa molemmista kavereista. Onpa työuralla sattunut jotain romanttistakin, kun Amor heitteli nuoliaan eräällä ajokeikalla salskean kuljettajan ja viehättävän naisasiakkaan välillä.

– Nyt on vuosi oltu yhdessä. Näinkin onnellisesti voi kuljettajan hommissa käydä, Henri virnistelee.

 

Töihin Lehtimäelle!

Lehtimäki Tilausajot jatkaa kulkuaan vahvan kasvun tiellä. Tälläkin hetkellä etsimme lisää kokeneita ammattikuljettajia tilausajoliikenteeseen. Haluamme olla alan tiennäyttäjä asiakaslähtöisessä palvelussa – tyytyväiset kuljettajamme ovat tässä tehtävässä avainasemassa.

Katso avoimet työpaikat

http://www.lehtimakigroup.fi/tyopaikat/linja-autonkuljettaja-tilausajoliikenteeseen-helsinkiin/