Fed Cup -kotiturnaus Helsingissä

 

Naisten Fed Cup -tapahtuma järjestetään 15.-20.4. ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtuman avauspäivänä maanantaina 15.4. yleisön vapaan sisäänpääsyn tapahtumaan mahdollistavat Tennisliitto ja tennismaajoukkueiden pääyhteistyökumppani Cinia.

Suomen Tennisliiton viestintäpäällikkö Jarno Tiusasen mukaan odotusarvot tapahtumalle ovat hyvät. Naisten maajoukkue on treenannut ja pelannut hyvin.

Kapteeni Emma Laine odottaa kisoja innolla. Hänet nähdään myös kentällä.

– Meillä on hyvä, vahva ja monipuolinen joukkue. Juuri sellainen joukkue kuin halusin. Nyt on nuorten esiinmarssin aika ja he pääsevät kantamaan vastuuta. Anastasia Kulikova ja Laura Hietaranta ovat ensikertalaisia maajoukkueessa, Mia Eklund on ollut mukana muutaman kerran. Vaikka kyseessä on nuoret pelaajat, niin he ovat jo kerenneet oppia kantamaan vastuuta. Tavoitteenamme on nousu ylemmälle sarjatasolle, pelaaja-kapteeni Emma Laine toteaa.

Tapahtumassa on mukana Suomen lisäksi yhdeksän maata. Jokaisessa joukkueessa on 4-5 pelaajaa.

– Turnauksen läpiviemisen kannalta toimitsijat kuten pallopojat ja -tytöt, tuomarit, linjatuomarit, kuljettajat, turnausjärjestäjät ja muut vapaaehtoiset ovat elinarvoisen tärkeitä. Turnauksessa on toimitsijoina yli 100 henkilöä, viestintäpäällikkö Jarno Tiusanen kertoo.

– Kuljetuksia tapahtumassa tulee paljon ja on hienoa, että Lehtimäki tuli mukaan tapahtuman järjestämiseen. Kuljetukset alkavat jo ennen turnausta, kun joukkueet saapuvat Suomeen. Koko turnausviikon ajan pelaajat sekä toimitsijat tarvitsevat kyydityksiä pelipaikan ja majoittumisen välillä. Suuri kiitos Lehtimäelle mukana olemisesta ja auttamisesta, kiittelee Jarno Tiusanen.

Vuosi 2019 on naistenniksen vuosi, kun Fed Cup -kotiturnauksen lisäksi Tampereella ja Savitaipaleella pelataan naisten ammattilaisturnaukset kesällä. Suomalainen tennis, nais- ja miestennis, menee Tiusasen mukaan tällä hetkellä kovaa vauhtia eteenpäin – toivottavasti yleisö löytää paikalle kannustamaan Suomen joukkuetta!

Koko viikon lippu 25 euroa ja päiväkohtainen lippu 10 euroa. Lue lisää Suomen Tennisliiton sivuilta.

Lehtimäki Tilausajot toivottaa onnea kaikille joukkueille ja erityisesti Suomen maajoukkueelle!

Kuvassa Mia Eklund.