Nuorkauppakamarilaisten kokous Lahdessa

Lahdessa oli viikonlopun verran vilskettä ja vilinää, kun nuorkauppakamarilaiset kokoustivat Lahdessa 21.-23.4.2017. Itsensä kehittämisestä ja kouluttamisesta, verkostoitumisesta, yrittäjyydestä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita henkilöitä Suomen eri kamareista kokoontui Suomen Nuorkauppakamarin (SNKK) kansallisen vuosikokouksen puitteissa. Kyseessä ei ollut mikä tahansa kokous, vaan Suomen 100-vuotisjuhlan ohella SNKK viettää toimintansa 60-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistettiin komeasti Sibeliustalolla gaalan merkeissä.

Juhlatilaisuuteen osallistui lähes 700 henkilöä. Paikalla oli nykyisiä jäseniä, senaattoreita, kunniajäseniä ja arvovieraita.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on osa kansainvälistä Junior Chamber Internationalia, joka sai alkunsa Yhdysvalloista ja toimii nykyisin yli 100 maassa. Suomessa organisaatio käsittää 5000 henkilön verkoston. Kamarilaisten tunnettuja projekteja ovat mm. Joulupuu-keräys, Kotkan Meripäivät ja Vuoden Nuori Menestyjä.

Nuorkauppakamarissa jäsenenä voivat olla alle 40-vuotiaat henkilöt, jonka jälkeen tavallista aktiivisemmat jäsenet voivat tulla valituksi ainaisjäseneksi paikallisyhdistyksen toimesta, tai senaattoriksi eli kunniajäseneksi SNKK:n toimesta. Gaalassa palkittiinkin senaattorin arvolla Lahden kamarin aktiiviset jäsenet Johanna Peltovuori ja Merja Wallenius.

Lehtimäki tuo ja vie

Lehtimäki hoiti yhteistyössä Lahden Nuorkauppakamarin kanssa vieraiden kuljetukset kokousviikonlopun aikana. Lauantaiaamusta alumneja kierrätettiin kaupungin mielenkiintoisissa kohteissa kuten Apulandiassa Hennalassa ja Lahden Moottoripyörämuseolla. Lisäksi nuorkauppakamareiden edeltävien vuosien puheenjohtajat, eli kamarilaisittain IPP:t, vietiin sujuvasti Lahden Urheilukeskukseen hyppyrimäkiin tutustumaan. Gaalan suuren osallistujamäärän vuoksi useampi Lehtimäen tilausajobussi pääsi edustavasti esille, sillä ihan muutamalla kierroksella ei upeisiin juhlatamineisiin pukeutuneita miehiä ja naisia onnistu kuljettamaan hotelleilta Sibeliustalolle ja takaisin.

Lehtimäen saaman palautteen mukaan kuljetuksista suoriuduttiin hyvin, ja matkustajien henkilökohtaiset tavarat pysyivät omistajiensa matkassa. Hymyä ja aktiivista keskustelua tuntui riittävän, myös matkustamon puolelta kuului mukavasti iloista naurua.

Tähän Lehtimäellä pyritään. Turvallisin ja hyvin mielin kohteeseen ja takaisin.