Ville Alanen (50), MBA, on nimitetty Vekka Groupin toimitusjohtajaksi

Ville Alanen on nimitetty 4.5.2023 alkaen Vekka Groupin toimitusjohtajaksi. Alanen on aikaisemmin työskennellyt toimitusjohtajana mm. Secto Automotive Oy:ssä ja 3StepIT Oy:ssä. Tomi Vasiljev jatkaa yhtiön merkittävänä osakkeenomistajana ja keskittyy hallitustyöskentelyyn sekä sopimusliikenteiden kehittämiseen.

Tomi Vasiljev (29) aloitti yrityksen toimitusjohtajana yritysjärjestelyiden myötä vuonna 2019. Vasiljevista tuli yhtiön merkittävä osakas vuonna 2020, minkä jälkeen hän luotsasi yrityksen merkittävään kasvuun. Vasiljevin toimitusjohtajuuden aikana linja-autojen määrä on noussut kahdesta kolmeensataan ja liikevaihdon kasvaessa aina 30 miljoonaan euroon asti.

Toimitusjohtajan vaihtumisen taustalla on omistajien asettamat uudet kasvutavoitteet ja -strategia. Alanen tuo mukanaan uutta näkemystä erityisesti prosessien, johtamisen ja rakenteiden kehittämiseen sekä sitä kautta palvelukokemuksen parantamiseen.

”Vekka Group on nyt jo saavuttanut paalupaikan Suomalaisessa joukkoliikenteessä. Esimerkiksi nyt jo reilu 70% liikenteestämme toteutetaan uusiutuvalla energialla. ESG tulee olemaan vahvassa keskiössä, kun rakennamme Suomalaista vastuullisempaa sopimus- ja tilausliikennettä”, toteaa Alanen roolistaan uutena toimitusjohtajana.

”Tässä kehitysvaiheessa toimitusjohtajan vaihdos vie varmasti yrityksemme liiketoiminnan seuraavalle tasolle. Alanen on juuri oikea henkilö yhtiöiden tämän hetken kasvuvaiheeseen. Tulen jatkossa keskittymään sopimusliikenteiden pariin ja tuleviin M&A -hankkeisiin”, kertoo Vasiljev toimitusjohtajan muutoksesta.

Lisätietoja antavat;

Tomi Vasiljev
Vekka Group Oy
045 2286 335
tomi.vasiljev@vekkagroup.fi

Ville Alanen, toimitusjohtaja
Vekka Group Oy
050 533 3222
ville.alanen@vekkagroup.fi

Jere Salmelainen, hallituksen puheenjohtaja
Vekka Group Oy
0400 406 400
jere.salmelainen@leasedealgroup.com

Yli 90-vuotias Vekka Group Oy on merkittävä Suomalainen liikennealan konserni, joka operoi linja-, seutu-, koulu- ja tilausliikennettä valtakunnallisesti. Vekka Groupin asiakaslupaus: tarjota asiakkailleen markkinoiden parhainta matkaa. Vekka Group -konserniin kuuluvat myös tytäryhtiöt Miodex Oy ja Lehtimäen Liikenne Oy.